Leo's

De Leo Clubs zijn ontstaan in het kader van het programma voor de jeugd van Lions International. De allereerste Leo Club werd in het jaar 1957 in de VS opgericht met als doel de jeugd zijn individuele en sociale mogelijkheden te laten ontplooien en zijn zin voor leiderschap te laten ontwikkelen.

Het objectief van de Leo beweging is om :

  • Aan de jeugd de gelegenheid te bieden hun individuele en sociale mogelijkheden te ontplooien.
  • Iedere Leo bewust te maken van zijn verantwoordelijkheden ten overstaan van de lokale, nationale en internationale gemeenschap.
  • Aan ieder de gelegenheid te bieden zijn internationale verstandhouding te verstevigen.
  • De zin voor leiderschap te ontwikkelen en zijn leden ervaring bij te brengen door middel van het verwezenlijken van activiteiten van dienstbetoon.
  • Het devies We serve na te komen en voltijds te beleven: Leiderschap, Ervaring, Opportuniteit.

De Leo Clubs zijn verspreid over de gehele wereld en vormen zo een internationaal netwerk. Op dit moment zijn er wereldwijd (in meer dan 130 landen) meer dan 5.500 Leo Clubs met in totaal meer dan 145.000 enthousiaste leden.

In Belgiƫ werd de eerste Leo club in 1973 opgericht : Leo club Bruxelles-Nation. Op dit ogenblik telt Belgiƫ een 30-tal Leo clubs, opgedeeld in 4 districten. Elk district heeft een eigen bestuur dat de afzonderlijke Leo Clubs ondersteunt en de onderlinge contacten bevordert. Een nationaal bestuur overkoepelt de districten en heeft een (hoofdzakelijk) sturende werking.

Fietsen naar Epernay!

Ten voordele van: De Speelschommel

  • Herbeleef onze fietstoch via onze speciale blog